torsdag 26 september 2013

fyrkantighet orsaken till bidragsfusk?

http://hd.se/helsingborg/2013/09/27/bidragsfusket-okar-trots/
Bidragsfusket ökar, löd rubrikerna.
Längre ner kan man också läsa att sökande kan äga en bil som inte tagits upp.
  Eftersom en nytillkommen sökande  kanske har akassa, vilken urholkats sista åren med besked, pga taket  är det idag inte bara socialt utslagna som tvingas söka bidrag utan personer som jobbat i hela sitt vuxna liv och bara blivit drabbade av arbetslöshet, skilsmässa etc.
 Bilen är för många en förutsättning att få jobb igen.  Det finns i socialtjänstlagen  angivet att  den bidragssökande skall ha rimlig tid att  förändra sin situation, tex sälja bostad etc. 3-6 månader anges som rimlig tid. Om det handlar om  en tillfällig ansökan  bör bilen rimligtvis  undantas, eftersom det för en som tagit alla sina tillgångar är svårare att skrapa ihop till en bil  om vederbörande får arbete.
 Till skillnad från vad   politiker och socialtjänst tror så fungerar det inte för alla att åka kollektivt, eftersom man antingen kan bo för långt ifrån, ha för lång resväg eller behöva bilen i det presumtiva jobbet.
Givetvis känner de flesta till detta och  den som är om sig och kring sig skriver givetvis över  bilen på någon vän.  Fusk? allt är definierbart, men allt är heller inte svart eller vitt.
I april/maj skrev jag om några vännertill mig som behövde tillfällig hjälp pga mannens arbetslöshet.
http://aktuellnu.blogspot.se/2013/05/sa-har-vi-ytterligare-en-kommun-som.html
I det aktuella fallet har mannen nu fått arbete, är beroende av den bil som familjen äger och som var föremål för onda ögat, men som  familjen slapp sälja pga fruns handikapp.
De sålde sonens moped för att få ihop till glasögon, pengar som soc räknade med. Men som man sedan backade för vid ett  överklagande och ett  mail till socialnämnds ordförande Sinclair
Ett brev  som gav en besk kommentar från Sinclair. Politiker från andra kommuner brukar inte lägga sig i grannkommunernas angelägenheter.
Det är på tiden att så sker i så fall..... har man vänner som  har problem skall man ställa upp om man kan.  Samhället kan inte bli rättvist, aldrig någonsin, men som medmänniska kan man väl dra sitt strå till stacken stick  i stäv med jantelagen och ge en hjälpande hand.
Men det aktuella fallet  är ett klockrent exempel på att om inte familjen kunnat behålla sin bil, hade mannen inte kunnat ta jobbet som innebär några mils pendling varje dag.... alltså fortsatt arbetslöshet och bidragsberoende.
Vilka är det som tipsar? avundsjuka grannar troligtvis.
vad vet dem egentligen.
 Kanske dags att sopa rent framför egen dörr först.
Kanske dags att kommunen blir lite mindre fyrkantiga.
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln.

Registrering i de vissnade rosornas spår

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17552415.ab
det stormar om zigenarregistret. Nu har det även uppdagats ett zigenararkiv, där bl.a. stockholms stad har  gjort hembesök och bedömt  individerna  efter renlighet och hygien. Hel Z halv Z  och icke Z.
Varför bli så upprörda? Blir man lika upprörd över register över Sverigedemokrater, Kommunister, vänstersyndikalister.
Såg ett reportage om rasbiologiska institutet i Uppsala som  fanns kvar och fortfarande finns registren kvar som "historiska dokument" . Dessa s.k. undersökningar som i Hitlers andagjordes på rasbiologiska institutet vars skapande var underskrivet av bla. sossarnas landsfader Hjalmar Branting.  Ja, rött kan också ta nyans av brunt..... När rosorna vissnar blir de bruna.
Funderade över när det lades ner. Z-.registret fanns kvar 1996, men rasb inst. stängdes tidigiare. Osäker på om det var 70 eller 80talet.
 Rasbiologiska institutet ledde till masssterilisering, något som SVerige utförde flest i världen av , långt efter att Hitler gjorde världen en tjänst i sin bunker. Uppseendeväckande eller hur.
Underskrivet av en brunmålad  ros.
Hittade en artikel skriven långt innan denna debatt började, där författaren också tar upp  det faktum att även idag  selekteras människor bort genom fosterdiagnostik. ca 250 foster per år aborteras för att de är skadade, utvecklingsstörda eller "genetiskt avvikande
http://www.eaec.org/svenska/Johansen/rasbiologin.htm
Rätt eller fel det kan man diskutera i det oändliga.
Officiellt framförs inte samhällsekonomiska intressen, men privat kan detta tas upp enligt skribenten.
http://fof.se/tidning/2012/8/en-meningslos-sortering-av-manniskor

Sveriges höjdares upprördhet över zigenarregistret   väcker  lite löjets skimmer när man tittar tillbaka på historien.  Oavsett vilken färg regeringen haft  har man kategoriserat och diskriminerat människor.
Så sent som på 70talet fick handikappade barn inte bo hemma och gå i skolan, ja faktiskt in på 80talet.
De skickades iväg på speciella skolor.
Många barn sattes i särskola, och görs än idag på lösa grunder.
Så både den blåa himlen och den röda solnedgången har sina skuggiga bruna fläckar.
Min åsikt? ja det är fel att  registrera personer i register bara för att man har en viss bakgrund, en viss politisk tillhörighet, kör en viss bil.  m.m. Samtidigt behöver polisen sköta sitt arbete. att man registrerar medlemmar i kriminella gäng, är det ingen som ifrågasätter.
Zigenare stjäl  är en vanlig fördom och många affärsinnehavare är väl luttrade när det kommer in flera gäng, men det är dessa som märks, inte de med Z-ursprung som bor i vanliga villor, jobbar etc.
En god vän till mig med ursprung från Iran berättade nyligen när "skandalen med registret uppdagades med feta rubriker i tidningarna  att när han var liten   drog alla sina barn inomhus när zigenarna kom, för zigenarna stal barnen och sålde dem..... 
Det har även funnits ett bögregister hos polisen. Polisen hade som uppgift att störa de avvikande  bögarna på tunnelbannornas toaletter.... Registret är förstört men finns kvar i minnet hos många. bla. Leif G W Persson.  Så Beatrice Ask och gänget  då har ni mer att förfasa er över, eller det är inte lika lockande kanske?

http://www.expressen.se/nyheter/gw-homosexuella-har-ocksa-registrerats/

Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln.



onsdag 18 september 2013

Hundratals besökare på jobbmässa......................

Så var det jobbmässa på väla, eftersom  jag snart är färdig med min utbildning  har jag börjat se mig om efterjobb så smått. STack dit ieftermiddags. En kontakt blev det, med ett bemanningsföretag som jag sett sökt folk inom min bransch flertalet gånger.
I övrigt - KINDERGARTEN. Hundratals besökare?
http://hd.se/24hd/?clip=1381503#category=266&date=2013-09&clip=1381503&startTime=0m0s
Ja det hade aviserats ut till lämpliga offer att det är   obligatorisk närvaro. Som vanligt  hotar arbetsförnedringen med att dra in akassan, aktivitetsstöd etc om den arbetslöse inte åker dit.
Lämna en notelapp med namn och personnummer och sedan gå igen.  Lämna ett cv som sedan hamnar i ett cylinderarkiv.
Men det ser bra ut i statistiken och det är ju det som räknas.
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln.

måndag 16 september 2013

uthyrningspolicyn stinker brunrockstänkande

http://hd.se/landskrona/2013/09/17/vi-maste-fa-vara-i-fred/
Återigen utmärker sig Landskrona kommun. denna gången är det uthyrningspolicyn där man vill tvinga fastighetsägare att skriva på ett kontrakt att inte hyra ut till icke önskvärda individer.
Vad är icke önskvärda individer.
Ja i det här fallet är detinte som på 30talet  folkslag och "raser" utan samhällsgrupper.

Det är klart och tydligt  i linje med Reinfeldts ruggiga filosofi som nu också annamats av övriga partier. Socialbidragstagare, arbetslösa,  sjukskrivna ensamstående ja kort sagt alla som  har det svårt i samhället vill man deportera från kommunen . Detta innebär att  man vill med berått mot rycka upp  familjer som är rotade, barn som går i skolan av en enda anledning, de är inte bra samhällsmedborgare nog. Att man gör det svårare för barnen och familjerna  att både hålla samman och komma tillbaka till ett normalt och värdigt liv,  det tar man ingen hänsyn till.
Man kan ifrågasätta om det inte är snudd på brott mot mänskliga rättigheter.
 Man ökar utslagning, bostadslösheten.
Hur ser samhället ut idag, vilka är socialbidragstagare.
Jo det är den arbetslöse som jobbat i hela sitt liv och det brott som begåtts är just att vederbörande blivit arbetslöshet. En arbetslöshet som man  försäkrar sig med i en försäkring som kallas akassan.
Men akassan  är på samma nivå som för 16 år sedan. Den har tom sänkts, medan allt annat, inkl. boendekostnader har höjts. Socialbidragsnormen har höjts, men inte akassan, vilket gör att trots att  man som god medborgare gått med i akassan ändå är förvisad till  socialbidrags. Men först sälja allt som är av värde.
Tex om en person har ett hus bil etc.
Bilen är nyckeln till jobb, varvid man försvårar för  medborgaren att få nytt jobb och fastna i socialbidragsberoende.
Vad tror Strandberg och gänget, att alla arbetslösa är lata jävlar som inte vill jobba utan bara leva på bidrag.  Att man inte vill låta   icke kommunbor flytta in utan att ha stadigvarande inkomst  det är väl förståeligt, men i det här fallet är det även landskronabor som drabbas. Kanske folk som bott i stan i 25-30 år och bara begått brottet att råka bli arbetslösa. Man splittrar familjer, ökar utslagninge, därmed ökar de stora social kostnaderna tex att ta hand om barn som kommer på glid.
Det luktar Nazityskland så det  stinker om det.
Bättre vore om herrarna Strandberg och gänget ser till att sätta sig in i en utsatt medborgares situation.
Som egen företagare måste du lämna kopia på din deklaration, kommunen granskar hur bra/dåligt företaget går.
Ett  nystartat företag är det  en blomstrande verksamhet med en gång?
Var går gränsen för en önskvärd medborgare. 
Frågan är också vill den önskvärda medborgaren verkligen bo i en stad som Landskrona om han/hon tidigare deporterats därifrån. Nä, förhoppningsvis inte.
Själv är jag tack och lov inte Landskronabo och har inga planer på att bli heller.
Till syvene  och sist återstår för den som absolut vill bli Landskronabo att hyra hus i småorterna där husen inte går att sälja. Herr Strandberg - säkerligen finns det  husägare som gärna hyr ut  till skötsamma personer vars enda brott råkat vara arbetslöshet. .......................Själv skulle jag glatt  förmedla kontakterna om något dyker upp - i mänsklighetens namn, om någon mot förmodan vill bo i Landskrona....
Lagbrott, precis som det är lagbrott att  sätta mottagare av försörjningsstöd på s.k. praktik, dvs gratis slavarbete.
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln.

tisdag 10 september 2013

11 september

Idag är det den 11 september. En dag som nog etsat sig fast i minnet hos de flesta. Det var den dagen bland många andra dagar som förändrade världen. Det var den dagen som terrorismen fick ett ansikte på ett brutalt och skoningslöst sätt.
Flygplan som  på ett overkligt sätt flyger in i twintower som börjar brinna och sedan pulvriseras. 50000 människor dödades enligt första prognoserna, man vet väl inte riktigt hur många som strök med i olyckan. Det visades bilder från  flera ställen där flygplan flyger medvetet in i byggnader och där passagerrarna bla består av självmordsbombare från terrororganisationer.
Visst har det hänt åtskilliga terrordåd sedan dess. Men  dådet mot  twintower har för  alltid etsat sig fast på näthinnan. Det  är den dagen vi blev varse om hur sårbara vi är, hur någon  på grund av sin fanatiska tro kan skada andra människor samtidigt som  de  själva rusar mot en säker död.
Den 11 september 2001  kom jag hem från mitt jobb på Ramlösa Hälsobrunn där jag då jobbade som maskinoperatör. Satte mig vid min dator och  får då ett mail från  min dotters pappa att slå på tv:n.
Först fattade jag inte  att det inte var en film. Men vilken kanal jag än  bytade till så var det samma film.  Jag tror hela Sverige, ha hela världen som hade tillgång till tv eller annat media  följde händelserna i New york.

För 3 år sedan höll vi på att få en tragedi i Stockholm. En man sprängde sig till döds  i Stockholm. Fullastad med sprängmedel. Något gick fel och det var bara han som  strök med.
Åren rusar iväg, vi glömmer, barmhärtigt.
Estonia, vem tänker på det nu. 1994. Jan hewelius, något år tidigare.
Herald of Enterprise, Scandinavian star.  Haverirapporterna friseras när det passar med statens goda minne.
såg igår en film om rasbiologiska institutet och de massteriliseringar som ägde rum  på 40-50 och 60talet.   En kvinna i filmen  blev tvångssteriliserad samtidigt som hon tvingades genomgå en abort i 26 veckan. Orsak, epilepsi.
Man kategoriserade  befolkningen efter huvudform. Ett runt huvud  ja då var personen  kriminell, våldsbenägen. Bästa var den avlånga formen - det betydde intelligens. Visst är det absurbt.
Sverige steriliserade  flest människor i klass med nazityskland. Det som  skiljer är att man började  på allvar efter andra världskriget, när vidrigheterna i Tyskland och Hitlers koncentrationsläger uppdagades.  Av någon anledning var det  övervägande kvinnor som steriliserades. 
60000  personer steriliserades endast 1500 har fått ersättning för övergreppen man utsattes för.
Mycket experiment har  förekommit i det dolda. Lobotomeringen av psykiskt sjuka. Hur många som utsattes för det är  det knappast någon som vet. Officiella siffror är en sak, fakta är en annan.
Man kan väl konstatera att Sverige har sina  bruna fläckar med skuggan av svarta kors på röd och blå bakgrund.
Övergrepp sker än idag från statens sida. Idag  mot arbetslösa och sjukskrivna som  effektivt men långsamt och skoningslöst förlorar  hälsa hopp och livskvalitet.   Arkebuseringsordern är undertecknad. F. Reinfeldt  helt i linje med hans vision i det sovande folket där han kallar svenska folket för sovhjärnor och mentalt handikappade.
Denna man styr  vårt land idag,  - förhoppningsvis endast 1 år till. Frågan är hur lång tid det tar att rätta till  den välfärd som har slagits i spillror. Det skylls på att Sverige inte hade råd med välfärd  och aldrig haft det. Att det lånades pengar till välfärden.
Idag lånas det pengar till skattesänkningar. Ett femte jobbskatteavdrag som ger några tior i plånboken för gemene man.  Ett  glanslöst tomt innehållslöst  vallöfte som motsvarar en pizza för gemene man.
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln

söndag 1 september 2013

Veckan som gått.

http://www.expressen.se/kvp/gynning-tvingades-lamna-tillbaka-hund/
Garolina Gynning, denna ultrablonda superbimbo  som gjort sig känd  som skandaldrottning.
I big Brother http://www.expressen.se/noje/aret-da-det-guppade-bade-med-och-utan-tecken-i-tv-rutan/ hoppade hon i bingen  och körde livesex med en av de  andra deltagarna. Något som fick Marita Ulveskog att rasa över ett tvprogram som gått över gränsen.
Givetvis vann hon Big brother till följd av sitt beteende.
De s.k. blivande makarna har kommit och gått  och hon har bytt partner förmodligen oftare än hon bytt trosor.
Nu har hon "stadgat sig"  nedkommit med en avkomma  och skulle överaska familjen med en liten hundvalp. Hennes make var inte så impad av tilltaget och det är fullt förståeligt.
 En hundvalp kräver hela familjens engagemang. Det är som att få en bebis i huset. Den skall gås ut med, matas var 4:e timme, uppfostras för att kunna tas med överallt. Läras att inte  tugga sönder hemmet.  Man impulsköper inte en hundvalp. I sin jakt efter uppmärksamhet hos allmänheten går hon ut på de sociala medierna och skriver hur mycket hon skanar Puss, den lilla hundvalpen, en liten vit bichon.liknande varelse. En hund som man kan stoppa ner i byrålådan och bära runt som en liten leksak, så som Paris Hilton gjorde med sin Chihuahua.
Vare sig det är en liten hund eller en stor måste de rastas, tuktas, matas.
De flesta som  gjort dylikt tilltag talar tyst om det för det är pinsamt att inte tänka sig för.
Men Gynning, no no, hon kör uppmärksamhetsracet igen....
Det hjälper inte att byta hårfärg, det är solklart.


Så har vi AF-skandalen.  AF har fått en tillförordnad generaldirektör som vet hur man stänger av mobilsurfen utomlands..... han tänker också minska på sina utlandsresor. Vad kan man dra för slutsats av det uttalandet.  Ja, att  den storsurfande chefen i business as usuals tecken  gillar att resa.
Så¨har vi en rapportering om Fukushima 18 gånger högre strålning än vad som uppgivits.
Fukushima är vårt nya Tjernobyl. 27 år  har gått sedan Tjernobyl. Idag får många i 30-40 årsåldern cancer, hur var strålningen, tystades den höga strålningen ner  då och vi får betala notan idag.
http://www.expressen.se/nyheter/nivaerna-18-ganger-hogre-vid-fukushima/
Vi kan än en gång  konstatera att Kärnkraften är  farlig för allt levande i nutid och allt levande i framtiden. I SVerige hölls en folkomröstning som sa att kärnkraften skall vara avvecklad 2010.
Det har varit ytterst nära olyckor i Sverige tidigare, som tystats ner.
http://www.expressen.se/nyheter/nivaerna-18-ganger-hogre-vid-fukushima/
Så går vi till Lundsberg som stängdes i veckan, förhoppningsvis för all framtid framförallt i sin nuvarande form
Med en rektor och en styrelse  som tyst  låter tortyr och nolllning försigå, som inte kommenterar något. En rektor som ger sig iväg på ripjakt. Att stänga telefonen under sin semester bör vara självklart, ingen skall behöva vara tillgänglig på semestern, men  då måste ansvaret delegeras.
Tystnaden från LUndsberg stängde skolan.
På LUndsberg har adeln och gränddan av Sverige gått.
Prins Bertil, som  körde som 16 åring ihjäl en kamrat. Olovlig körning,  6 personer i en cheva.  Skandalen tystades ner och hovet köpte familjens tystnad samt att de i framtiden  inte fick ställa några ekonomiska krav.  Uppgifterna kom inte fram förrän efter  Prins Bertils död. Effektiv munkavel.

Lundsberg ja, en kvarleva från tiden med statare och medellösa och så då det övre skiktet adeln.  Här har vi en  artikel om en f.d. elev som blev mobbad för att han handlade på KappAhl.
http://www.expressen.se/nyheter/mobbad-pa-lundsberg---for-pase-fran-kappahl/
Han blev också utsatt för fysiskt våld.
Några av de kritiska röster som  hörts angående stängningen av Lundsberg  hävdar att  varför stänger man inte kommunala skolor där  mobbing sker.
Ja varför gör man inte det. Det är ingen ursäkt för att inte stänga Lundberg. Men  skolinspektionen borde rimligtvis vara hård även mot "vanliga " skolor. Det som gör Lundberg så allvarligt är att ledningen vetat om det, man har struntat i skolinspektionens krav på åtgärder.  Det har försigått i  årtionden med styrelsens ochy rektorns goda minnen. Eleverna som bor där är långt hemifrån, man har också från rektorns sida  uppmanat föräldrarna att inte lyssna på sina barn.
DEt måste kännas hemskt för elitens  små huliganer att behöva  gå i samma skola som pöbeln.
Det är kanske dags att se över friskolesystemet  och återföra resurserna till kommunala skolor. ATt fritt välja skola  är givet, men  idag  tar friskolorna resurser från de kommunala skolorna som då får ta resterna. En friskola kan tacka nej till en jobbig elev, det kan inte  kommunala skolor.
Resultatet blir att  friskolorna inte behöver lägga  resurser på jobbiga elever. 
Om elever från en kommunal skola misshandlat andra elever genom bränning av strykjärn hade eleverna blivit avstängda med omedelbar verkan.  Speciellt som det är två gymnasieelever. värre är det med grundskoleelever där kan man inte stänga av elver hur som helst. Men 2 elever innebär 400000 i eleveravgifter. Money talks..... be quiet.
http://www.expressen.se/nyheter/tva-till-forhor-efter-nollning/
200 elever med  bidrag på 180000 per elever, dubbelt mot vanliga skolan.  36 miljoner + kostnaderna för inackoderingen samt elevavgifter.  Som sagt Money talks...
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln