måndag 24 mars 2014

Kungen uttalande en skymf för de svenska föräldrarna som kämpar för att få livet att gå runt.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/schyman-kritiserar-kungens-uttalande-om-barnuppfostran_3394800.svd
Återigen har kungen visat vilken framtidsfientlig stenåldersrelik han är.
Genom sitt uttalande   Nu för tiden, med det nya samhället så arbetar båda föräldrarna och finns inte alltid där för att ta hand om sina bar. hånar han  de föräldrar som  kämpar för att få tillvaron att gå runt. föräldrar som  inte har ett apanage och  horder av tjänstefolk runt sig, utan som både jobbar, ibland dubbla jobb, har långaresor och kämpar för att ha mat på bordet och kläder på kroppen.
Kungen bör be svenska folket om ursäkt för sitt kränkande uttalande.  De ensamstående mammorna som kämpar för att  ha tak över huvudet på sina barn. De arbetslösa som  får leva på max 680 kr per dag. Fas 3arna som får jobba gratis.
Ja du  Kalle försök du leva på akassan eller dra in apanaget för din jetsetande dotter  så hon får börja sköta någon hon också. Nä det är dags att  Kalle lämnar över till sin dotter, eller ännu bättre.  dags att skrota hela kunga huset, det kostar bara pengar.
Hur kan kungen ge råd om barnuppfostran, det är knappast han som uppfostrat  sina barn, de har uppfostrats av särskilt utvalda nannys...  Att kasta sten i glashus, för  kungen är väl den sista som har tagit hand om sina barn, där har både mamma och pappa varit frånvarande  i  cockailglaset och botuxsprutan heliga namn
Vid tangentbordet

Kågerödsmurveln

lördag 22 mars 2014

Klippan kommun bryter mot socialtjänstlagen igen - Maria hjälp finns att få.

Jag mailade just Helsingborgs dagblad och bad dem att förmedla kontakten  mellan artikelns MAria och mig. Klippan kommun är igång igen och bryter mot lagen.  6-8 veckors handläggningstid är inte acceptabelt och dessutom ett brott mot socialtjänstlagen. Kommunerna har 10 arbetsdagar på sig att fatta beslut.
I det här fallet finns det dessutom ett barn med i bilden. Då måste man också ta hänsyn till barnperspektivet.
Vad hade MAria gjort om  hon inte haft sina morföräldrar.
Skall en ensamstående mamma bli bostadslös och  behöva svälta för att hon inte får hjälp.
Hon kan hävda nöd men troligtvis har ingen upplyst henne om det och vilken  vanlig svensson kan socialtjänstlagen  så ingående.

http://hd.se/klippan/2014/03/21/hon-far-leva-pa-sina-morforaldrar/
http://hd.se/klippan/2014/03/22/ska-handlaggas-inom-ett-par-veckor/
Det Maria skall tänka på också är att  de pengar hon lånar av sina morföräldrar  skall inte sättas in på kontot för de räknas nämligen som inkomst även om hon lånat pengarna. Detta innebär att hon lånar pengar för att överleva men får avslag för  försörjningsstöd som  uteblivit för att kommuntjänstemännen inte sköter sitt jobb och bryter mot lagen och som gjort att hon fått låna pengar. Pengar som skall betalas tillbaka till mormor och morfar.
Om Maria vill  och läser det här eller någon annan som vet vem hon är  går det bra att kontakta mig omgående jag skall med nöje hjälpa dig/henne. 

Handbok för socialtjänstlagen är uppdaterad och jag kommer att lägga ut den snarast på bloggen. Den är  ganska omfattande och omfattar 260 sidor vilket gör den lite   komplicerad att  kopiera rakt av på blogggen.
För snart 1 år sedan var Klippan kommun på tapeten i ett annat ärende.
När komunen  blir varse att man kan socialltjänstlagen  så backar dem.
För att friska upp minnet gällande KLippan kommun så kommer här turerna om den familj i Klippan som   råkade ut för Klippan kommuns lagbrytande tjänstemän.  


http://aktuellnu.blogspot.se/2013/05/sa-har-vi-ytterligare-en-kommun-som.html
http://aktuellnu.blogspot.se/2013/05/uppdatering-angaende-familjen-i-klippan.html
http://aktuellnu.blogspot.se/2013/05/ny-uppdatering-angaende-klippanfallet.html
http://aktuellnu.blogspot.se/2013/06/klippan-kommun-backade.html
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln


torsdag 6 mars 2014

Arbetsförmedlingens samarbetspartner hindrar jobbsökande

En i min bekantskapskrets är arbetslös. Inget konstigt med det. 
Eftersom han är under 26 är det ungdomsgarantin som gäller.
Han ordnade själv en praktikplats hos en byggare, för att kunna jobba med det han  är utbildad för med lite erfarenhet.  Detta stoppades av arbetsförmedlingen som hävdade att det inte var någon framtid. Samma arbetsförmedlare stoppar sedan in honom  hos en anordnare, som både har ungdomsdagis och fas 3-dagis. Ja det är det där berömda fas 3 där den intagne får arbeta gratis och den som tar emot  gratisarbetaren  får 5000 kr per månad av AF.
Hör och häpna när  den arbetslöse ovan  ville åka hem och ringa på lite jobb som han hittat fick svaret jobb får du söka på din fritid.
Men är det inte det som det här lekskolorna går ut på att söka jobb.
Nej förmodligen inte. Den som tar emot ungdomar får med all sannolikhet betalt  för sina aktiviteter och   8 timmars aktivitet ger klirr i kassan.
Det här samhället snurrar mest på dagtid, tillsaken hör att anordnaren inte har någon telefon som den arbetslöse kan disponera för att söka jobb. Eftersom han inte vill ringa från sin mobil, för att inte drabbas av  mobilkostnader  ville han ringa från sin hemtelefon.
Om någon ev hävdar att det  finns fastpris på mobil, så är det upp till var och en att använda mobil eller hemtelefon men söka jobb pådagtid om man  är arbetslös det är både ens rättighet och skyldighet.
Med bussresor varar dagen 12 timmar, vad blir det kvar av dagen att söka jobb på?
AF har många anordnare, men  några av dem som utmärker sig mest i de här sammanhangen är  bla. jobbfabriken ( Blatteförmedlingen) Folkuniversitetet men även föreningen Virtuella Historiska modeller som jag skrev om för 1 år sedan och som  skulle återkomma med sin redovisning men inte gjort det.
Vi har också  den ideella omtanken som blev akterseglade av den f.d. arbetsförmedlaren Mats Persson och hindrades från att  ta emot FAS 3 till sin loppisverksamhet.
Det är helt uppenbart att man  gör allt för att hindra  att arbetslösa kommer ut i arbetslivet.
ÄR det anordnarna som är  rädda om sina pengar, AF som inte vill bli arbetslösa, eller det är en hemlig strategi för dårarna och det sovande folket i  ambitionen att montera ner välfärden.

Ja troligtvis en kombination  av allt.
Dagis går vi på hela livet.......
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln

tisdag 4 mars 2014

Jämställdhet betyder lika villkor inte kvotering

Några feministbrudar har etablerat FI i Svalövs kommun.
Feministiskt initiativ, där en av skaparna var den gamle raveparybruden och  avdankade  vänsterledaren  Gudrun Schyman, som även tittade för djupt i drinkglaset på sin tid. Med andra ord en  lämplig förebild för unga kvinnor sm  i sin egen lilla värld skapar sitt ideal.
Tjejerna säger sig vilja kämpa mot gubbväldet.   Jag frågar mig, vilket gubbvälde?  Med  mer än 10 år i en totalt mansdominerad bransch  vet jag att det är lika villkor som gäller inget annat. Med kunskap och information, en god portion humor och skinn på näsan så kommer man långt. Betydligt längre än i  den kvinnliga intrigvärlden med knivhugg i ryggen  och skitsnack om den som inte är närvarande.
Som första kvinnliga försäljaren i Sverige av Värmepumpar och nu med en tuff utbildning i kylteknik med  kylcertifikat för Kategori 1 vet jag  vad det handlar om.  Kvinnliga kyltekniker finns det så många  aktiva så att det går och räkna på ena handens fem fingrar.
Man jobbar på lika villkor. Man pratar samma språk, behöver man hjälp, ja då ber man om hjälp, vare sig man är man eller kvinna.  Men  som kvinna slipper man inte undan skitiga jobb eller tunga jobb, lika lite som det är självklart att  man som kvinna skall vara den som städar efter andra på arbetsplatsen. Man diskar sin egen tallrik, men börjar inte spela morsa åt gubbarna.
Med kunskap kommer man längre än med  feministiskt dravel och kvotering.
Skinn på näsan är bra att ha, men börja inte tjafsa med  grabbarna om att bli kränkt för någon kommentar som hamnar under bältet.
 Å andra sidan så   är min erfarenhet också  att bättre  och schysstare arbetskamrater eller studiekamerater än  grabbarna, ja det får man leta efter. Raka puckar och ärlighet, det är det som gäller.  Frågan är om det passar in i intrigernas värld? Knappast.
ÄR man inte beredd att jobba på lika villkor, med ärlighet och raka rör  då är det bättre att  satsa på ett kvinnligt jobb.
Den biologiska  och fysiska skillnaden mellan män och kvinnor däremot  kan inte ens FI sudda ut.
 Citat" Gudrun är tydligen fulltecknad fram till september, men visst hade hennes närvaro stärkt oss i vår kamp"  Vilken kamp? Att kvotera in personer på olika poster, trots att kunskap, kompetens  kanske tom saknas bara för att de är kvinnor är  dömt att misslyckas direkt.
Gubbväldet? Ja när jag började i branschen, hände det någon enstaka gång att vissa kunder   inte ville bli expedierade av mig, då det togs för givet  att jag inte kunde något. Gubbsen jag jobbade med och som blev mina mentorer   hänvisade ändå till mig och sa hon kan det, det kan inte jag, när det gällde värmepumpar.   Apropå kvotering, då är det väl dags att i genuspedagogikens namn kvotera in män i vård, barnomsorg etc.  Så när skallar slagorden Häften  herrarnas? 
Namnen i FI:s styrelse är ganska välkända och det är tydligt att man övergett både maskrosor, rosor och  nejlikor  och tagit fram de gamla ullstrumporna, näbbstövlarna och plyschdressarna.
Vilken blomma  FI valt som symbol vet jag inte, men  ett förslag är Hagtorn. Den som  blir stucken av en tagg  får sannolikt en  otäck inflammation som följd.
Apropå gubbvälde - nu har även osten blivit sexistisk och kränkande.  hooly Cheese.
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln